Multitasking nga shtëpia: familja, puna dhe shkolla

Tashmë kanë kaluar shtatë javë që kemi filluar punën nga shtëpia. Gjatë kësaj kohe, shumë njerëz na kanë pyetur: “Por çfarë bën në të vërtetë nëse nuk je në zyrë?” Përgjigja jonë është e thjeshtë, “C’do gjë që mund të bënim nëse ishim në zyrë. Dhe me shume.”

Ishin disa javë të çmendura për shumë prej nesh. Ne jemi akoma duke mësuar të jetojmë me një realitet të ri. Fëmijët tanë janë në shtëpi. Ne punojmë nga shtëpia. Ne i përdorim pushimet në drekë midis punës për t’i ndihmuar fëmijët tanë në detyrat e tyre të shtëpisë, të luajnë fshehur ose të gatuajmë drekën. Email-at po vijnë, mbledhjet po rreshtohen, telefonat po bien. Dhe ditët kalojnë.

Thirrjet në Skype dhe Zoom kanë provuar të jenë një zgjidhje e shkëlqyeshme për takimet e anuluara live. Kjo na ndihmoi të qëndrojmë të lidhur me klientët tanë dhe partnerët e biznesit përmes internetit.

Secili prej nesh ka krijuar hapësirën tonë të vogël të punës në strehëzat e shtëpive tona. Ne kemi zbuluar se mund të jetë e vështirë të shkëputeni nga puna po aq sa mund të jetë e vështirë për dikë të ulet dhe të fillojë punën. Kjo është arsyeja pse ne kemi vendosur që orët tona të punës kanë mbetur të pandryshuara. Kur kompjuteri mbyllet dhe dera e zyrës virtuale mbyllet, ne e perfundojme. Deri të nesërmen, kur ne ulemi në tryezë, akoma në pizhama tonë dhe ndizni kompjuterin.

Similar Posts