Resničnost digitalnega poslovanja

Digitalno poslovanje je za vsako podjetje ali organizacijo postalo resničnost

Za nami je uspešno zaključen projekt integracije ERP Datalab Pantheon z aplikacijo MightyFields. Projekt smo izvajali v tesnem sodelovanju z razvojno ekipo podjetja Comland ter naročnikom, podjetjem Optiprint. Sodobna poslovna okolja in tehnologije doživljajo stalne spremembe, zato je hitro ter učinkovito prilagajanje podjetij nujno za vzdrževanje njihove konkurenčnosti. V praksi se je izkazalo, da so najuspešnejša sodobna podjetja procesno naravnana. Za njih je tudi značilno, da poslovne procese integrirajo v celovite rešitve. Sami procesi pa so tako med seboj še bolj tesneje povezani. Integracija se izvaja s pomočjo informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT). Izbor same tehnologije pa že dolgo ni več v ospredju odločitev. Ključne prednosti integracije med sistemi je za podjetje učinkovito upravljanje z novimi tehnologijami. To je naravnano predvsem:

• k izboljšanju storitev in uporabniške izkušnje za kupce,

• povečanju produktivnosti zaposlenih,

• večji funkcionalnosti, enostavnosti uporabe za uporabnike sistemov,

• zmanjšanju celotnih stroškov.

Zakaj sploh povezati aplikacijo MightyFields z ERP Pantheon?

Aplikacija MightyFields omogoča optimizacijo obstoječih in generiranje novih delovnih procesov in je še posebej uporabna za tiste, ki jim terensko delo ne omogoča preprostega vnosa dokumentacije v ERP sistem. Z integracijo aplikacije s centralnim ERP sistemom smo Optiprintu omogočili neposreden vpogled v informacije, zbrane na terenu, večjo preglednost poslovanja in sposobnost izboljšanja procesov odločanja.  

Vse več podjetij se odloča svoj centralni ERP sistem povezati z zunanjimi aplikacijami

Kdo je podjetje Optiprint

Optriprint je podjetje z več kot 10-letno tradicijo in je zaupanja vreden partner več kot 3400 podjetjem po Sloveniji in širši jadranski regiji. Njihova osnovna dejavnost je najem tiskalnikov in multifunkcijskih naprav podjetjem. Trenutno so prisotni na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Romuniji, Italiji in na Češkem.

Njihovi serviserji večino svojega časa preživijo pri strankah, na terenu. To vključuje namestitve strojne opreme, popravila in redno vzdrževanje na lokacijah kupcev. Njihovo vsakodnevno delo zahteva načrtovanje obiskov, zbiranje ustreznih informacij s trga in izvajanje nalog na kraju samem, zato je zanje pomembno, da lahko dostopajo do ažurnih informacij kjerkoli in kadarkoli. Integracija aplikacije MightyFields in centralnega ERP sistema jim je omogočila, da so vsi udeleženci v procesu deležni ažurnih informacij v realnem času.

Optiprint je svoje procese z integracijo MightyFields aplikacije in Pantheona digitaliziral, delo serviserjem pa poenostavil. Zamudno prepisovanje podatkov so nadomestili z enostavnim vnosom podatkov na lokaciji. Serviser ob obisku stranke z mobilno aplikacijo skenira črtno kodo, podatki o lokaciji pa se prepišejo v ERP sistem.

Kaj je dodana vrednost integracije sistemov?

• preprosto spremljanje in beleženje delovnih nalogov,
• spremljanje dejanskega delovnega časa zaposlenih,
• vnos informacije o prejetih in zamenjanih tiskalniki,
• spremljanje in zagotavljanje vseh servisnih posegov na terenu,
• beleženje porabe ter stanja količine črnila v kartušah,
• poslovno analitiko spremljanja najpogostejših napak in s tem proaktivno delovanje.

Ekipa, ki je delala na projektu, je pokazala visok nivo kakovosti in ažurnosti. Komunikacija je potekala gladko in brez zapletov. S sodelovanjem na projektu smo v podjetju SOFTEH zelo zadovoljni, saj smo svoje znanje medsebojno nadgrajevali, zaradi česar smo za stranko dosegli nadpovprečne učinke in rezultate. Projekt smo zaključili v dogovorjenem časovnem okviru in v okviru predvidenih sredstev.

Softeh – informacijska tehnologija v službi poslovne učinkovitosti

Similar Posts